2022-12-07 07:00Pressmeddelande

Hanna Makowsky, Chili Bendt och Gnistan Records på Konsthallen

Hanna Makowsky Konsthallen

Helgens plattvändare på Konsthallen tar med sig musik för öron, hjärta och ben.

Hanna Makowsky och Chili Bendt är två plattvändare som du garanterat stött på om du satt en klack i Stockholms nattliv. Spelar de inte på Riche är de på Time, Brillo eller bland de eklektiska hyllorna på Trädgården, Hosoi och random utrymmen där komplexa viner och havets alla ostron samsas med ljuva toner i sinnesvidgande alster du aldrig hört förut.

Det är kraut, det är psyk, det är space, funk från mellanöstern, ambient och elektroniskt med lika delar percussions som 303:or. Musik för öron, hjärta och ben med andra ord.

Join the movement, take the trip, enjoy the joyride. Varmt välkomna in i vår eklektiska värmestuga på fredag.

Chili Bendt Konsthallen

9/12: Hanna Makowsky & Chili Bendt, Konsthallen, Allmänna gränd 2, 19.00–23.00

Gnistan Records är frukten av år med kul men hårt arbete i Stockholms nattliv. På fina lokaler från Fredsgatan 12 till Trädgården och vidare till The Loft… samt otaliga och åter otaliga friluftsarrangemang i Stockholmsområdets vackraste biotoper.

Bakom Gnistan hittar vi en grupp unga värd-veteraner från stockholmsrörelsen ’Osignat’ vilka i sitt nya ljudsystem ’Gnistan’ gått ihop för att välja och ge ut den vackrast komponerade och mest intressanta lokalproducerade technomusiken.

Man vet aldrig vad som kan hända när LFO2, Jesper B och Jake the Snake med vänner ges nyckeln till lokalen men vi kan vara certifierat säkra på ett djupdyk i framkanten av ny svensk elektronisk musik. Det är inte var dag dessa makthungriga toppselektorer tar sig över jordeytan och hela vägen ut på Kungliga Djurgården.

10/12: Gnistan Records Label Night, Konsthallen, Allmänna gränd 2, 19.00–23.00


Ämnen: Musik

Om Konsthallen

Konsthallen på Kungliga Djurgården i Stockholm är restaurang, butik och bageri samlat under ett och samma tak. I en historisk omgivning gör Konsthallen entré i en samtida miljö på ett avskalat och personligt sätt. Konsthallens restaurang serverar skaldjur med ett unikt utbud av viner. Butiken, som är den första av sitt slag på Djurgården, erbjuder noga utvalda ekologiska speceriprodukter, bageriets bröd och bullar, frukost och lunch.