2022-11-25 10:53Pressmeddelande

PEDRODOLLAR (Studio Barnhus) & Ada (Pampa/Kompakt) på Konsthallen

PEDRODOLLAR

PEDRODOLLAR (Studio Barnhus) – 25/11 19.00–23.00

Hästhags-sonen Petter Nordkvist fick i unga år sitt stora genombrott med bästsäljarvinylen ‘Some Polyphony’, ett verk vilket bland annat omnämnts varit anledningen att artister som Deadmau5 fick upp ögonen för elektronisk musik. EDM-kulturens ofrivilliga vagga.

Efter att ha gjort världen genom turnéer och licensieringar till samlingsskivor av omvärldens stora DJ-namn vände Nordkvist, till branschens och sin publiks frustration, blicken inåt och lade sin ungdomskarriär på hyllan.

Nordkvist gick tillbaka till sin barndoms R&B-tongångar och varvat med uppklippta lättsamma houseloopar insvepta i ett melankoliskt skimmer började en ny musikådra tona fram. Med en grupp andra lokala samtida DJs stöpte han en ny elektronisk musikstil som kom att bli karakteristiskt för Stockholms bistroliv. Återigen var han med att ta världen med storm i grundandet av DJ-trion och skivbolaget Studio Barnhus.

Återuppstånden som PEDRODOLLAR blev han med Barnhus nyligen nominerade till Nordiska Rådets Musikpris och nu på fredag gästar han alltså vår chambre separée på Konsthallen.

Ada (Pampa/Kompakt) 26/11 19.00–23.00

Ada (Pampa/Kompakt)

Den 26 November firar Kranglan Broadcast release av vinylutgivningen Harald Björk - Drifting [KLN016].

På denna fina vinylplatta medverkar förutom Björk; MOLØ, Throwing Snow, Skudge och Ada som flygs in från Hamburg kvällen till ära!

Senast Ada var i Stockholm var under firandet av Studio Barnhus 10 år uppe på Cirkus. Ada hade förberett en överraskning, att spela den då färdiga remixen av Haralds Cocoon-spår 'Waldmeister' under sitt DJ-set uppe på stora scenen. Studio Barnhus hade dock satt Harald till att spela live i källarrummet så det hela blev tyvärr en episk miss...

Kranglan Broadcast kände ett kall att ställa världen till rätta och ta Ada till Djurgården igen! Den 26:e November gör Pampa-drottningen åter entré på kungliga Djurgården, denna gång nere på mysiga Konsthallen i separée-baren!


Ämnen: Musik

Om Konsthallen

Konsthallen på Kungliga Djurgården i Stockholm är restaurang, butik och bageri samlat under ett och samma tak. I en historisk omgivning gör Konsthallen entré i en samtida miljö på ett avskalat och personligt sätt. Konsthallens restaurang serverar skaldjur med ett unikt utbud av viner. Butiken, som är den första av sitt slag på Djurgården, erbjuder noga utvalda ekologiska speceriprodukter, bageriets bröd och bullar, frukost och lunch.