2022-09-28 05:55Pressmeddelande

Gastronomisk konst av Gibrand, Sjöberg & Frosterud på nya Konsthallen

Gibrand, Sjöberg, FrosterudSebastian Gibrand & Carl Frosterud på Konsthallen.

Den 9 och 10 oktober presenterar nyöppnade Konsthallen ett exklusivt gästspel av Sebastian Gibrand och Robert Sjöberg i samarbete med Carl Frosterud.

Sebastian Gibrand har tagit silver i Bocuse d’Or och guld i ”Kockarnas kamp”. Varit lagkapten för det svenska kocklandslaget och ansvarat för Nobelfestens mat 2019. Han har arbetat i prestigefyllda kök som Oaxen Krog & Slip och Studio Frantzén. En mästerkock, helt enkelt. I dag driver Sebastian Gibrand sin egen catering- och eventverksamhet tillsammans med kollegan Robert Sjöberg med bakgrund från Juniorkocklandslaget och stjärnkrogen Restaurang Volt – Sveriges första KRAV-certifierade restaurang med Michelinstjärna.

När Gibrand och Sjöberg tar plats i Konsthallens intima miljö där konst förenas med mat, vin och möten utan krusiduller och plattityder bjuder de på en upplevelse utöver det vanliga. Med ett stramt, kompromisslöst fokus på respektive råvara och ingrediens lyfter Gibrand och Sjöberg dess egenskaper och skapar en naturlig magi med polerad teknisk finish. Carl Frosterud – som senast kommer från Frantzén där han var general manager och chefssommelier, presenterar toppviner till maten med fokus på de klassiska regionerna.

– Tillsammans med Carl Frosterud och Konsthallen bjuder vi på en mat- och dryckesupplevelse utöver det vanliga – dessutom på en av Stockholms mest unika platser. Varje rätt är som ett konstverk på tallriken, säger Sebastian Gibrand och Robert Sjöberg.

Maten presenteras i en avsmakningsmeny med rätter som Chawanmushi med rökt soja & kaviar, Hiramasa med fermenterad tomat & aromatiska örter och Röding med ”Svensk Curry”.

– Jag har haft ynnesten att jobba med Sebastian och Robert under det gångna året. Tillsammans eftersträvar vi att skapa en gastronomisk upplevelse som gästen bär med sig långt därefter – alltifrån magin i maten och fantastiska viner till ett värdskap där alla känner sig sedda och unika. Jag är tacksam för att göra detta första gästspel på Konsthallen med mina goda vänner och ser fram mot kommande gästspel med fler inspirerande matlagare, säger Carl Frosterud.

Konsthallen, som drivs av Cirkus Venues invigdes sista augusti i år med vernissage av grupputställningen Current Forms #1 kurerad av Slobodan Zivic. I mitten av oktober har Current Forms #2 premiär med nya konstverk och installationer. Cirkus Venus vision med Konsthallen är att skapa ett nytt gastronomiskt och konstnärligt nav i Stockholm.

“Jag är så trött på alla koncept – vi vill käka gott, dricka ännu bättre och förlusta oss med hjälp av konst och musik”, berättar Ingmari Pagenkemper, vd och konstnärlig ledare för Cirkus Venues i SvD Perfect Guide (24/9 2022).

Fakta om Gästspel Sebastian Gibrand och Robert Sjöberg på Konsthallen
Söndag den 9 oktober klockan 17.00, måndag den 10 oktober klockan 18.00 med champagnebar en timme innan start.
Pris: 1 500 SEK för avsmakningsmeny med fokus på fisk och skaldjur som matchas med en speciellt framtagen vinlista. Vinpaket ej inkluderat i priset.
Bokning och mer information via konsthallen.comOm Konsthallen

Konsthallen på Kungliga Djurgården i Stockholm är restaurang, butik och bageri samlat under ett och samma tak. I en historisk omgivning gör Konsthallen entré i en samtida miljö på ett avskalat och personligt sätt. Konsthallens restaurang serverar skaldjur med ett unikt utbud av viner. Butiken, som är den första av sitt slag på Djurgården, erbjuder noga utvalda ekologiska speceriprodukter, bageriets bröd och bullar, frukost och lunch.